Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата

Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата ...

Рафаел Надал излъга Даниил Медведев и спечели титлата на US Open.

Световният №2 Рафаел Надал спечели за четвърти път в кариерата си последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Това се случи след много драматична битка с руския тенисист Даниил Медведев, като в крайна сметка испанецът се наложи със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 след 4:54 часа на централния корт "Артър Аш" на "Флашинг Медоус".
Всичко започна по план за Матадора, който първо инкасира пробив, но веднага след това го върна за 2:2. Последва нова атака на испанеца в края на сета и той стигна до нов пробив в последния момент за 7:5. Във втория сет играта на Краля на клея се подобри още повече и той направи нови два пробива без да допуска такъв, което му донесе успех в частта с 6:3.
Всичко изглеждаше решено в третия сет, когато Рафа стигна до пробив за 3:2, но веднага допусна рибрейк, а по-късно, както и в първия сет, се стигна до късен пробив, като този път той бе за Медведев и руснакът намали резултата. В четвъртия сет двамата не си направиха пробиви до 10-я гейм, когато отново световният №5 притисна съперника си, за да изравни сетовете и да накара далеч по-опитния си съперник да "трепери" за успеха си тази вечер в американския мегаполис.
И ако драмата за феновете на тениса до този момент не бе достатъчна, то двамата дадоха още повече от себе си в сет №5. Тогава Рафаел Надал стигна до пробив за 2:3, затвърди го, а след това направи и нов такъв за 2:5, като излезе на "Артът Аш", за да сервира за своя 4-и триумф. Испанецът обаче показа слабост и допусна пробив, след което Медведев взе подаването си, за да се стигне до 4:5. При втория си шанс, в който сервира за мача, Надал допусна да се стигне до точка за пробив при 30:40, след като бе "изоставен" от първия си сервис. Все пак 33-годишната легенда намери начин да "излъже" съперника си и да грабне своята 19-а титла от Големия шлем.
За статистиката Надал остави 5 аса, 5 двойни грешки, 62 уинъра и и 46 непредизвикани грешки. От своя страна Медведев, който от понеделник ще бъде №4 в ранглистата на АТР записа 14 аса, 4 двойни грешки, 75 уинъра и 57 непредизвикани грешки.
Повече за успеха на Рафаел Надал над Даниил Медведев може да прочетете в SportLive.bg.

Източник: actualno.com