Световния шампион по снукър за 2015 г. Стюард Бингам е

...
Световния шампион по снукър за 2015 г. Стюард Бингам е
Коментари Харесай

Световен шампион по снукър със спрени състезателни права заради залагания

Световния първенец по снукър за 2015 година Стюард Бингам е със спрени спортни права за 6 месеца и е санкциониран с 20 000 паунда, поради залагания, заяви BBC.

Наказанието му е наложено от Световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA). Част от наказването е условно, ще се завърне в игра на 26 януари 2018 година, като до 31 октомври идната година ще е в пробация.

Наказанието е за
залагания през миналите 7 години и приблизителната сума е 35 771 паунда. Бингам е планувал мачовете на други играчи, както и своите. Той е употребявал прокси сметки, които не разрешават да се откри дали печели или губи от своите залагания.

Директорът на Асоциацията Джейсън Фъргюсън изрече своето отчаяние и въпреки всичко не се съмнява положителната игра на Стюард Бингам. В допълнение от Асоциацията считат, че играча не е желал съзнателно да въздейства на мачовете и за това част от наказването е условно.

Заради наказването Бингам ще пропусне два от трите най-големи шампионата за сезона - " Мастърс " и Откритото състезание на Англия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР