Световните цени на хранителните стоки се повишават втори пореден месец,

...
Световните цени на хранителните стоки се повишават втори пореден месец,
Коментари Харесай

Хранителните стоки продължават да поскъпват

Световните цени на питателните артикули се покачват втори следващ месец, възтановявайки се от внезапния спад, провокиран от ковид, заяви Организацията на храните и земеделието към обединените народи (FAO).

Средният показател на цените на питателните артикули на FAO, който наблюдава най-разпространените храни като зърнени храни, растителни масла и месо - през юли е 94,2 пункта, което е с 1,2% повече от юни.

Цените на храните, измерени от FAO, падаха четири следващи месеца при започване на годината, защото доставките на храни бяха мудни, подари голямато търсене през пандемията.

Според отчет, оповестен на уеб страницата на организацията подиндексът на цените на растителното масло нараства със 7,6%.

" Ръстът на интернационалните котировки за главните типове растителни масла се дължи на упования спад в производството, както в тази ситуация с палмовото масло, както и на увеличеното интернационално търсене на вноса и дефицита на служащи мигранти ", се споделя в документа.

Под-индексът, проследяващ цените на млечните артикули, се е повишил с 3,5% заради непрекъснато възходящото търсене в Азия и Европа.

Цените на захарта са се повишили с 1,4%, обусловени от повишението на цените на силата и сушата в Тайланд, която заплаши доставките, до момента в който цените на зърнените култури са се повишили непретенциозно с 0,4%. Единствено цените на месото са записали спас с 1,8%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР