Световните технологични гиганти са първенци сред компаниите, изкупили най-много възобновяема

...
Световните технологични гиганти са първенци сред компаниите, изкупили най-много възобновяема
Коментари Харесай

Технологичните гиганти първенци по изкупуване на възобновяема енергия

Световните софтуерни колоси са първенци измежду фирмите, изкупили най-вече възобновима сила през 2019 година

Статистики сочат, че фирмите в бранша на технологиите и нововъведенията са купили съвсем една четвърт от световните продажби на зелена сила.
Световноизвестен физик: Слънчевата сила е задоволителна, предизвикването е по какъв начин да я използваме Питър Литълууд за феномените и провокациите в науката и приложението ѝ в живота
Новите данни на BloombergNEF сочат, че количеството сила, което фирмите в бранша са закупили, се е утроило. Причина за това е апетитът на огромните корпорации към устойчивата сила, написа „ Гардиън “.

Първите четири места в класацията се заемат от американски компании:
„ Google “ е закупила най-вече възобновима сила – близо 2700 мегавата;Втора е компанията благосъстоятелност на Марк Зукърбърг – „ Facebook “ с 1100 мегавата;Трета е „ Амазон “ на Джеф Безос с 900 мегавата;Четвърта е „ Майкрософт “ на Бил Гейтс с 800 мегавата;
Според изчисленията на BloombergNEF огромните корпорации са закупили задоволително чиста сила през последните 12 години, с цел да засенчат целия енергиен потенциал на страни като Виетнам и Полша.

Изпълнителният шеф на „ Google “ Сундар Пичай разкри през 2019 година, че договорка за зелена сила ще включи 18 разнообразни съглашения, посредством които компанията ще бъде снабдена с електричество от възобновими източници по целия свят.
Англия основава огромен фонд за битката с климатичните промени Учени по света ще имат опцията да разработят и тестват нови "екотехнологии "
Така „ зеленото “ портфолио на колоса ще порасне с 40%, като по този начин ще се даде спомагателен достъп до спомагателни 1,6 гигавата електричество – потенциалът, който имат милион слънчеви покрива, означават от „ Google “.

Само през 2019 година близо 400 компании се ангажираха да дефинират климатични цели, учредени на доказателства. 63 компании дадоха обещание да купят задоволително чиста сила, с цел да покрият 100% от енергийното си ползване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР