Световните разходи за дигитален маркетинг достигнаха близо 100 милиарда долара,

...
Световните разходи за дигитален маркетинг достигнаха близо 100 милиарда долара,
Коментари Харесай

Световните разходи за дигитален маркетинг достигнаха $100 млрд.

Световните разноски за цифров маркетинг доближиха близо 100 милиарда $ , демонстрира изследване, представено от " Ройтерс ".

Разходите за цифров маркетинг набъбнаха с 44% в Съединени американски щати и Англия до 52 милиарда $ през 2017 година

За разлика от онлайн рекламите посредством медиатори цифровият маркетинг разрешава на фирмите да притеглят консуматори непосредствено посредством обществените мрежи, оптимизация на търсачките или гласовия помощник Alexa на " Амазон ".

Проучването на Moore Stephens, извършено с рекламната и консултантска компания WARC, покрива 800 компании в Северна Америка, Азия и Европа.

Установено е, че през 2017 година фирмите във Англия и Северна Америка са отделили 23% от бюджета си за цифров маркетинг спрямо 16% година по-рано.

Новият Общ правилник за отбрана на персоналните данни на Европейски Съюз, който влезе през май, както и безпокойствие поради практики на колосите Гугъл и Фейсбук - двете най-големи платформи за онлайн реклама, накараха няколко играчи в рекламната промишленост да се слеят или да се свият.

Според специалисти фирмите не обичат да се доверяват на организации с данни и ясна наклонност демонстрира, че се пробват да поемат надзор над маркетинговите технологии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР