Световните продажби на смартфони през февруари са се понижили с

...
Световните продажби на смартфони през февруари са се понижили с
Коментари Харесай

Коронавирусът доведе до рекорден срив в продажбите на смартфони

Световните продажби на смарт телефони през февруари са се намалили с 38% в съпоставяне със същия месец на 2019 година, или от 99.2 млн. устройства на 61.8 млн., сочат данните на компанията Strategy Analytics. Това е най-големият спад в миналото в историята на смарт телефон пазара.

Данните демонстрират по какъв начин коронавирусът Covid-19, който докара до разтърсвания във всекидневния живот и доставките на електроника в Китай, визира световния софтуерен пазар. В Китай доставките към локални дистрибутори са се сринали, а също така спад има в Азия като цяло поради прекъсването на работа и слагането на хората под карантина по домовете им.

„ Започнахме да следим пазара с телефони през 2003 година Това е най-големият спад в миналото ", удостоверила е в имейл до CNBC Линда Суй, анализатор от Strategy Analytics.

Тя също по този начин предвижда, че на пазара със смарт телефони предстоят още проблеми, защото други райони по света затвориха границите си за пътувания и ограничиха вноса за закъснение разпространяването на световната болест.

Освен търсенето, Covid-19 е засегнал тежко и предлагането. Заводите в Азия през последните седмици не са могли да създават смарт телефони обикновено поради разпоредените от държавните управления затваряния и проблемите в обезпечаването на основни съставни елементи за веригата на доставки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР