Световните пазари на акции бележат солидни повишения по време на

...
Световните пазари на акции бележат солидни повишения по време на
Коментари Харесай

Солиден подем на световните борси

Световните пазари на акции бележат солидни покачвания по време на търговията във вторник след усилване на инвеститорския риск вкус вследствие на новата стратегия на Федералния запас за покупки на американски корпоративни облигации, като в това време като че ли отслабват опасенията за втора вълна на коронавирусната пандемия.

Късно нощес Фед разгласи, че стартира директни покупки на вторичния пазар на корпоративни облигации, като това е една от серията огромни незабавни стратегии на централната банка на Съединени американски щати за увеличение на ликвидността на фона на коронавирусната рецесия.

След самата вест пазарите на акции на Уолстрийт обърнаха внезапно първичната си мощно отрицателна посока в понеделник, като и трите съществени фондови показателя завърши вчерашната търговия с покачвания. Индексът DJIA набъбна с близо 158 пункта (с 0,61%), заличавайки първичен спад с над 700 пункта, необятният показател S&P500 се увеличи с 0,83%, а софтуерният Nasdaq Composite - с 1,43%.

Възходящото придвижване беше реалност макар увеличаващите се случаи на заразни с ковид в някои огромни американски щати, което накара вложителите да се тормозят от втора вълна на пандемията. Увеличаването на инфекциите във Флорида и Тексас провокира опасения по отношение на триумфа на полаганите старания за последователно рестартиране на американската стопанска система посредством поетапното обновяване на бизнес активността във всички 50 щата. В неделя организация Ройтерс заяви, че щатите Аляска, Аризона, Арканзас, Калифорния, Флорида, Северна Каролина, Оклахома и Южна Каролина имат рекорден брой нови случаи на Covid-19 през последните три дни.

Предприетите от Федералния запас обаче нови стимулиращи ограничения като че ли оставиха на назад във времето тези терзания и доведоха до мощен растеж по време на днешната търговия на азиатските тържища и до стабилен скок на европейските пазари на акции.

Японският показател Nikkei завърши търговията във вторник с растеж от 4,88%, намирайки спомагателна поддръжка от решението на ЯЦБ да усили общия размер на стимулиращите ограничения до към 1 трлн. $ от досегашните близо 700 милиарда $.

Южнокорейският Kospi се увеличи с 5,28%, австралийският ASX 200 - с 3,89%, китайският показател Shanghai Composite - с 1,44% и показателят Hang Seng - с 2,38%.

Европейските тържища също започват днешната търговия със солидни покачвания на фона на инвеститорския оптимизъм по отношение на следващата поддръжка, предоставена от страна на Федералния запас на Съединени американски щати.

Общият показател Stoxx Europe 600 нараства с 2,2%, немският DAX 30 - с 2,5%, френският CAC 40 - с 2,11%, а английският FTSE100 - с 2,4% след данни, показващи закъснение на броя на съкратените от работа британци през май при изненадваща стабилизация на равнището на безработица към края на април в 3,9 на 100.

Акциите на Lufthansa нарастват с над 4%, откакто немският авиопревозвач разгласи, че ще търси да реализира съглашение с профсъюзите за редуциране на 22 000 работни места.

"Луфтханза " се стреми да откри съглашение със синдикатите за редуциране на 22 000 работни места

Фючърсите на американските фондови показатели не престават да нарастват и през днешната извънборсова търговия, което допуска положителен старта на пазарите на акции на Уолстрийт. Фючърсите на показателя DJIA нарастват с над 400 пункта (с 1,65%), тези на необятния показател S&P500 - с 1,15% и на Nasdaq100 - с 1,13%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР