Световните номер 1 и 2 Симона Халеп и Каролин Возняцки

...
Световните номер 1 и 2 Симона Халеп и Каролин Возняцки
Коментари Харесай

Халеп и Возняцки ще спорят за титлата в Мелбърн


Световните номер 1 и 2 Симона Халеп и Каролин Возняцки ще спорят за купата от Откритото състезание на Австралия по тенис. След като по-рано през днешния ден датчанката си обезпечи място във финала след победа с 2-0 сета над белгийката Елизе Мертес, това стори и Халеп, която на полуфиналите победи трагично шампионката от 2016 Анжелик Кербер с 6-3, 4-6, 9-7. Двете изиграха необикновен дуел, изпълнен с обрати, само че в последна сметка успеха бе Халеп.

Двубоят стартира чудесно за поставената под номер 1 в схемата румънка, която поведе с 5-0, пробивайки на три пъти своята съперничка. Въпреки опита на Кербер да се върне в сета, Халеп затвори частта при 6-3.

Вторият сет бе надалеч по-оспорван. Световната номер 1 първа стигна до пробив, повеждайки за 3-1, само че германката отговори стремително, връщайки пробива още в идващия гейм, а след това на собствен сервис изравни за 3-3. Шампионката от 2016 направи цялостен поврат, откакто осъществя решителен пробив за 5-4 и получи опция да сервира за сета. Въпреки че Халеп избави два сетбола, в последна сметка Кербер изравни резултата след 6-4 в своя изгода.

Решителният трети сет стартира с замяна на пробиви, като в началото Кербер поведе, само че по-късно румънката изравни. Ролите се размениха в осмия гейм, когато международната номер 1 осъществя пробив за 5-3 и получи опция да сервира за мача. Нейната съперничка обаче сподели темперамент и съумя мигновено да върне пробива. Драмата продължи и в идващия гейм, в който Кербер трябваше да отразява два мачбола, само че в последна сметка удържа подаването си за 5-5. Впоследствие 30-годишната германка направи нов поврат, пробивайки за 6-5 и на собствен ред получи опция да сервира за място на финала. Този път Халеп трябваше да отразява два мачбола, като румънката освен се задържа в мача, само че и върна пробива. В последна сметка лидерката в международната класация завоюва идващите два гейма и за първи път в своята кариера ще спори за купата в Мелбърн. Това ще е и третият край за румънката в шампионат от Големия шлем, откакто през 2014 и 2017 игра за купата на Ролан Гарос, само че загуби и в двата случая.

Халеп и Возняцки са играли общо шест пъти между тях, като досега датчанката води с 4-2 победи. За последно двете се срещнаха на Финалния шампионат в Сингапур, където Возняцки завоюва с безапелационното 6-0, 6-2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР