Световните лидери трябва да признаят, че няма друг вариант освен

...
Световните лидери трябва да признаят, че няма друг вариант освен
Коментари Харесай

Светът върви към климатична катастрофа, предупреждава ООН

Световните водачи би трябвало да признаят, че няма различен вид с изключение на ускорение и разширение на дейностите за битка с световното стопляне, съобщи Патрисия Еспиноса, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, съобщи АП. Придържането към настоящия път ще докара до злополука, предизвести Еспиноса.

В две изявленията за АП тя акцентира, че учените, занимаващи се с климата, споделят, че към момента има опция да се реши казуса, само че светът има 12 години, преди въглеродните излъчвания да доближат точката, оттатък която няма връщане. Според някои водещи учени това е опростяване на оповестен предходната година отчет на Организация на обединените нации.

Светът би трябвало да предприеме по-бързи дейности, с цел да избегне достигането на сериозното ниво и да спре повишението на температурите, добави Еспиноса.

Според нея се чака в близко бъдеще въглеродните излъчвания да набъбнат макар приемането на Парижкото съглашение за климата, тъй като нужните промени не могат да бъдат направени за един ден. Освен това международното население нараства, а повече хора изискват повече сила и запаси, акцентира тя.

Ако обаче тази посока на развиване се резервира, задачите на Парижкото съглашение няма да бъдат реализирани, акцентира Еспиноса. Документът, признат през 2015 година, планува ограничение на повишаването на междинните температури до не повече от 2 градуса по Целзий.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР