Световните лидери се присъединиха към вълната от съболезнования, след като

...
Световните лидери се присъединиха към вълната от съболезнования, след като
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия Роберт Фицо беше прострелян: Световните лидери споделят възмущението си от опита за убийство

Световните водачи се причислиха към вълната от съболезнования, откакто премиерът-популист на Словакия Роберт Фицо беше ранен при пукотевица и беше откаран по неотложност в болница.

< Съобщава се, че 59-годишният Фицо е бил улучен в стомаха след четири изстрела пред Дома на културата в град Хандлова, където водачът се е срещал с поддръжници. Заподозрян е арестуван.

Зузана Чапутов, президент на Словакия, оглави пожеланията, осъждайки нападението. Обръщайки се към X преди този момент, тя сподели: „ Напълно шокирана от днешната брутална офанзива против министър-председателя на Словакия Роберт Фицо, която съдя допустимо най-категорично. Пожелавам му доста сили в този сериозен миг и скорошно възобновяване. Мислите ми също са с неговото семейство и близки. "

Други европейски водачи се причислиха, в това число популисткият водач на Унгария Виктор Орбан, който сподели: „ Бях надълбоко шокиран от отвратителната офанзива против моя другар, премиера Роберт Фицо, за който се молим неговото здраве и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР