Световните лидери осъдиха от страна на поддръжници на президента .

...
Световните лидери осъдиха от страна на поддръжници на президента .
Коментари Харесай

Световни лидери в шок и ужас от щурма на Капитолия

Световните водачи осъдиха от страна на поддръжници на президента. Те обявиха, че са в потрес от развихрилия се безпорядък в страната, на която в миналото са разчитали за световно водачество.
„ Позорни подиуми в Конгреса на Съединени американски щати “, написа в туитър английският министър председател - хладнокръвен съдружник на Вашингтон. „ Съединените щати се застъпват за демокрацията по целия свят и в този момент е жизненоважно да има спокойно и честно предаване на властта “, счита той.
 Световните медии за Тръмп: Обсадената народна власт Световните медии за Тръмп: Обсадената народна власт
Хаосът, обхванал Капитолия през миналата нощ, участва на първите страници на вестниците. Могат да се прочетат заглавия като „...
Други европейски съдружници бяха също ужасени от протичащото се, което дефинираха като офанзива против американската народна власт. Някои подложиха Тръмп на остра рецензия.
„ Тръмп и неговите поддръжници би трябвало най-сетне да одобряват решението на американските гласоподаватели и да спрат да потъпкват демокрацията “, написа немският външен министър в Туитър. Според него, „ от подстрекателството произтичат насилствени дейности “, а „ презрението към демократичните институции има пагубни последствия “.
Председателят на Европейския парламент, който управлява един от най-големите законодателни органи в света, също осъди сцените в Капитолия. Европейският съюз прекара четири сложни години, занимавайки се с администрацията на Тръмп, а неговите висши чиновници неведнъж са заявявали, че чакат по-добри връзки при новоизбрания президент.
" Американската народна власт е под обсада; резултатите от изборите би трябвало да бъдат уважавани ", акцентира висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност.
 В Белия дом към този момент се чудят дали да не смъкват Тръмп мигновено от власт В Белия дом към този момент се чудят дали да не смъкват Тръмп мигновено от власт
Многобройни източници от Белия дом са безапелационни, че е имало неформани диалози сред топслужители на администрацията на американския...
„ Това е въстание. Нищо по-малко. Във Вашингтон ”, написа в туитър - някогашен министър председател на Швеция.
Съюзникът на Съединени американски щати в НАТО също изрази угриженост поради сцените с гневни последователи на Тръмп, нахлули в Капитолия в опит да осуетят одобряването на Байдън като нов президент. Хаосът принуди законодателите да изоставен постройката. В изказване на турското външно министерство се приканват всички страни в Съединени американски щати да употребяват „ сдържаност и здрав разсъдък “. „ Ние имаме вяра, че Съединени американски щати ще преодолеят тази вътрешнополитическа рецесия със зрялост “, съобщи министерството. В изказването се приканват турските жители в Съединените щати да се държат встрани от тълпите и митингите.
Тръмп насочи въздържан апел за мир много откакто началото на конфликтите, само че не прикани поддръжниците си да се разпилян.
Гръцкият министър председател показа в Туитър своята реакция за събитията във Вашингтон: „ Изключително съм смутен от насилието и ужасните събития, които се случват във Вашингтон, Съединени американски щати. Американската народна власт е устойчива, надълбоко вкоренена и ще преодолее тази рецесия. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР