Световните фондови пазари бяха заляти от вълна от разпродажби в

...
Световните фондови пазари бяха заляти от вълна от разпродажби в
Коментари Харесай

Apple изплаши инвеститорите и потопи в червено световните борси

Световните фондови пазари бяха заляти от вълна от разпродажби в последните 24 часа, откакто Apple понижи предстоящата облага, което се одобри като знак за закъснение на международната стопанска система.

Уолстрийт поведе парада - вложителите всеобщо разпродаваха акции, откакто страховете им се ускориха от по-слаби от предстоящото данни за американското произвеждане.

Dow Jones Industrial Average се намали с 660.02 пункта (2.8%) до 22 686.22 пункта. В най-ниското си равнище за комерсиалната сесия показателят падна с над 700 пункта. S&P 500 се намали с 2.47% до 2 447.89, до момента в който Nasdaq Composite спадна с 3% до 6 463.50 пункта. През миналото тримесечие S&P 500 се срина с общо 19.8%, достигайки до ръба на мечия пазар.

Разпродажбата на Уолстрийт бе водена от Apple, чиито акции се обезцениха с съвсем с 10%, откакто компанията понижи предстоящата облага, изтъквайки закъснение на китайската стопанска система.

Само за 3 месеца компанията от Купертино изтри 446 милиарда $ от пазарната си капитализация, което е в пъти повече от цената на огромни компании като Wells Fargo, McDonald`s, Costco и Raytheon, показва CNBC.

Влошените упования на Apple замъглиха прогнозите за облагата на необятен набор от компании - от доставчиците на полупроводници до търговците на електроника.

" Пазарът е мъдростта на всички вложители - той отстрани този вид вести с остра и насилствена ликвидация, която получихме през декември ", споделя пред Bloomberg Алек Янг, ръководещ шеф на проучванията на световните пазари във FTSE Russell.

Съвкупността от неприятни вести внезапно прекъсна най-хубавия петдневен цикъл на пазара на акции от 2011 година насам, като S&P 500 беше натрупал облага от 7.2%.

Азиатските пазари се търгуваха смесено, като японските акции и показатели паднаха, а китайските леко се покачиха.

Японският Nikkei 225 се намали с 2.68% в следобедната търговия, до момента в който показателят Topix спадна с към 1.9%, като съвсем всички браншове регистрираха спад. Ценните бумаги на огромни компании като конгломерата Softbank се намалиха с към 3.3%, а тези на Fast Retailing, компанията зад магазините за облекло Uniqlo, спадна с близо 6%.

Загубите, насъбрани на финансовите пазари, се трансформират в нещо като самоизпълняващо се знамение, вдъхвайки отрицателни настроения и засягайки потребителското и бизнес доверие.

" Това е логиката на психиката на пазара, която в този момент е, че растежът се забавя и съвсем се зарежда от единствено себе си. Бизнесът не желае да харчи, тъй като евентуално навлизаме в криза. Като цяло усещането води до действителност ", съобщи Лорънс Бенедикт, създател на Opportunistic Trader. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР