Световните доставки на персонални компютри са отбелязали шеста година на

...
Световните доставки на персонални компютри са отбелязали шеста година на
Коментари Харесай

2017-та е била шеста поредна година на спад на PC пазара

Световните доставки на лични компютри са отбелязали шеста година на спад, като през предходната 2017 година свиването е било 2,8 на 100. Само четвъртото тримесечие е налице спад от 2% поради едва търсене в Съединени американски щати и въздържан потребителски сегмент, разгласи Gartner.

В Азиатско-тихоокеанския район обаче е налице 0,6% растеж през последните месеци на 2017-та. Според анализаторите потребителското търсене се е нормализирало в доста страни, като в основата на това стоят геймърските артикули, както и тънките и леки ноутбуци. В Китай да вземем за пример е регистриран растеж при търсенето на компютри за пръв път от 2012 година

 2017-та е била шеста поредна година на спад на PC пазара

Четвъртото тримесечие на 2017 година пък е било 13-то подред, белязано от спад.

“Резултатите през четвъртото тримесечие потвърдиха, че компютрите към този момент не са известен празничен подарък”, съобщи Микако Китагава, старши анализатор в Gartner. Той добавя, че тези машини няма да изчезнат от семействата, само че се трансформират в по-специализирани устройства, купувани с избрана цел. Купувачите гледат от ден на ден функционалностите, а не най-ниската цена, което ще усили междинната стойност на продуктите. Вследствие на това пък ще набъбнат облагите на всички по веригите на доставки.

Китагава обаче акцентира, че до достигането на този миг следва още стесняване на пазара.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР