Световните агенции съобщават за най-малко 9 убити и 57 ранени

...
Световните агенции съобщават за най-малко 9 убити и 57 ранени
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Специалният пратеник на bTV Иван Георгиев с разказ от първо лице


Световните организации оповестяват за минимум 9 убити и 57 ранени при ракетни удари против военна база на Украйна, служеща за разпределителен и координационен център за задграничната военна помощ и задгранични доброволци. Това се е случило на към 50 километра от Лвов. Именно оттова се връща пратеникът на bTV Иван Георгиев.

" Град Лвов на процедура е столица на западна Украйна и той е основна стратегическа точка. Входна за големите потоци от оръжие, боеприпаси и военна техника, които влизат на територията на Украйна от цяла западна Европа, а изходна до момента за най-малко близо милион и половина украинци, които потърсиха избавление, бягайки в посока Полша, а от там към останалите европейски страни ", изясни Иван Георгиев.

Според него нарушавайки салдото на силите в района, това сигурно ще промени метода, по който се транспортират оръжията от запад на изток и по-късно ще промени метода, по който хората напущат страната.

" На място разпознахме като в едно огледало в лицата на тези хора, които бягат от войната, личните си лица и лицата на нашите близки. Това не са хора, които са били подготвени за това, което им се е случило. Това са хора с специалности, хора с добър стандарт на живот, хора с обучение ", описа още Иван Георгиев.

Вижте още във видеото

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР