Световни звезди ще разкрият тайните на детската фантазия на българска

...
Световни звезди ще разкрият тайните на детската фантазия на българска
Коментари Харесай

Световни звезди ще разкрият тайните на детската фантазия на българска сцена

Световни звезди ще разкрият тайните на детската фикция на българска сцена Peeping Tom с впечатляваща международна премиера в Театъра в Люксембург  Ванеса Николова 25 април 2019, 13:20  Световни звезди ще разкрият тайните на детската фикция на българска сцена Източник: One Dance Week
елгийската танцова групировка Peeping Tom не стъпва за пръв път на българска сцена.

По време на One Dance Week 2017г. те показаха втория си театър от фамилната трилогия – „ Майка”, а тази есен ще завладеят българската аудитория с следващия си шедьовър – „ Дете”.

Световната премиера на „ Дете” се състоя на 23 април в Люксембург, а залата не беше задоволителна, с цел да побере всички искащи да станат очевидци на шоуто.

А феновете на One Dance Week 2019г. ще имат шанса да видят последния театър на „ Дете” на 20 септември в Дом на културата „ Борис Христов”, Пловдив.

„ Дете” е третото украшение от трилогията на Peeping Tom, която реализира главозамайващ триумф с „ Баща” през 2014г. и „ Майка” през 2016г.

Виртуозите в танцовото изкуство Габриела Каризо и Франк Шартие не просто основават танцов театър, а се вглеждат дълбоко в детското схващане и най-непознатите му кътчета, несподелени усеща и стремежи.

Чрез артистите в спектакъла „ Дете” ще съумеете да разкриете тайните на детската фикция, ще видите най-големите им страхове и трансформации, през които минава детското схващане.

Езикът на тялото е средството, което Peeping Tom употребяват, с цел да опишат своите истории, а декорът на шоуто – митичната гора, разкрива един от основните топоси в детското въображение.

По сцената ще се разхождат най-различни чудновати създания в цяла серия от магични и страховити случки тъкмо такива, каквито се вихрят из детското схващане.

Ограниченото количество билети за „ Дете” на Peeping Tom към този момент е в продажба, а повече информация можете да откриете тук.

На 20 септември от 20:00ч. в Дом на културата „ Борис Христов” ще имате опцията да се запознаете с всички герои и сюжети, които се раждат в детските мечти.

Припомнете си и за другите три спектакъла от програмата на тазгодишното издание на One Dance Week, за които към този момент ви разказахме - „ Танцувам, тъй като нямам доверие на думи”, изумителните акробати и техния A SIMPLE SPACE и разказвачите на любовни приказки от Chapter 3.

One Dance Week е част от многопластовата културна стратегия на Пловдив и събитята от Европейска столица на културата 2019г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР