Световни медии като ББС, Форбс и Франкфуртер рундшау разпространиха тревожна

...
Световни медии като ББС, Форбс и Франкфуртер рундшау разпространиха тревожна
Коментари Харесай

Нова мутация на Sars-CoV-2 от Южна Африка тревожи експертите!

Световни медии като ББС, Форбс и Франкфуртер рундшау разпространиха тревожна вест за нов мутирал щам на ковид, който идва от Южна Африка, научи Varna24.bg .

Ето какво оповестяват международните медийни колоси:

ФОРБС: " Силно мутирал “ не е термин, който би трябвало да хвърляте повърхностно, като да вземем за пример " ти си добър другар, само че мощно мутирал “ или " бихте ли желали да опитате тази мощно мутирала храна? “ Но терминът може да се ползва за нов вид на ковид Covid-19, понастоящем прочут като вид B.1.1.529, който неотдавна беше открит в Ботсвана и Южна Африка. Тази версия на тежкия изострен респираторен синдром ковид 2 (SARS-CoV-2) има общо над 50 разновидности с над 30 промени в шиповия протеин. Докато доста от тези разновидности към този момент участват в други съществуващи разновидности на SARS-CoV-2, като този лошотия вид Delta, този вид B.1.1.529 може да бъде победител, в случай че през днешния ден се присъди купата " вид с най-вече разновидности “.

Ясно е, че визията на толкоз доста разновидности, изключително когато засягат извънредно значимия протеин на шипове, би трябвало да повдигне малко вежди. Имунната отбрана от имунизация или предходна зараза евентуално е насочена към по-ранни версии на шиповите протеини и вируса. Тази отбрана не е като чифт чугунен Spanx. Той има известна еластичност и може да се бори с версии на вируса, които са малко по-различни от истинския. Въпреки това, такава отбрана може да става все по-малко ефикасна, колкото по-различен става вирусът. Голямото терзание е, че в последна сметка ще се появи " вид за бягство “, който е толкоз друг от предходните версии и по този метод може елементарно да надмине вашата имунна отбрана.

Преди през днешния ден изглеждаше, че имаше единствено 10 доказани случая на разновидността B.1.1.529: три в Ботсвана, шест в Южна Африка и един в Хонконг, на лица, завърнали се от Южна Африка. Въпреки това, брифинг за пресата през днешния ден, проведен от здравния отдел на Южна Африка, разкри, че разновидността B.1.1.529 наподобява се е популяризирал доста по-далеч, в сравнение с се смяташе в началото.

Франкфуртер Рундшау:

Нов вид на Sars-CoV-2 от Южна Африка тревожи специалистите.

От угриженост по отношение на разновидността B.1.1529 на ковид, Израел наложи незабавни ограничавания за пътешестване за няколко африкански страни в четвъртък (25 ноември 2021 г.). Южна Африка, Лесото, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Намибия и Есватини са класифицирани като " червени страни “».

Чужденците към този момент нямат право да влизат в Израел от тези страни, се споделя в изказването. Израелците, които се завърнаха от тези страни, ще би трябвало да бъдат под карантина в хотел Corona до 14 дни. Въпреки това, след една седмица, те можеха да се тестват гратис с два негативни PCR теста.

Първи отчет: Йоханесбург – Напоследък не е имало мутации в корона вируса, откакто делта вариантът завладя света през лятото, измести повече или по-малко всички други типове вирус и изостри пандемията, особено в Европа. Delta демонстрира извънредно висока заразност и е изместила или отстрани всички други мутанти. Поради това събитие обаче не може да се допусна, че Delta е последният следен вид на вируса.

Според специалисти в този момент в Южна Африка е открит нов вид на ковид. Вариантът с научното име B.1.1.529 " има доста огромен брой разновидности ", сподели вирусологът Тулио де Оливейра на конференция в четвъртък (25.11.2021 г.). Давате " мотив за безпокойствие " в страната. Ефективността на до момента известните ваксини против този вирусен вид към момента е неразбираема, съгласно учения.

De Oliveira заяви, че B.1.1.529 към този момент може да бъде открит в на практика всички провинции на Южна Африка. Поне някои положителни вести са, че заради специфичните разновидности в B.1.1.529 не се изисква секвениране за идентифициране на разновидността, само че естествените PCR проби са задоволителни.

Досега разновидността е открит и в Ботсвана и Хонконг измежду пътешественици от Южна Африка. Министърът на опазването на здравето Джо Фаала разказа разновидността като " съществено обезпокоителен " и като причина за " експоненциално " нарастване на докладваните случаи в Южна Африка. Броят на инфектираните, докладвани на ден, набъбна до над 1200 в сряда (24 ноември 2021 г.) В началото на месеца имаше единствено към 100 нови инфекции.

Според учените новият вид има най-малко 10 разновидности - спрямо делта разновидността има единствено две, с бета три.  " Това, което ни тревожи, е, че този вид може освен да има нараснала преносимост, т.е. да се популяризира по-ефективно, само че също по този начин би могъл да заобиколи елементи от имунната система и отбраната, която имаме в нашата имунна система “, сподели специалистът Ричард Лесъл. 

Първите случаи на вид B.1.1.529 бяха регистрирани в Ботсвана на 11 ноември, а най-ранният случай в Южна Африка последва три дни по-късно. Случаят, открит в Хонконг, е 36-годишен мъж, който е имал негативен PCR тест, преди да лети от Хонконг за Южна Африка, където е останал от 22 октомври до 11 ноември. Когато се върна в Хонконг, пробата беше негативен, до момента в който той беше позитивен в карантината на 13 ноември.

Бета разновидността на вируса беше открит в Южна Африка предходната година. С към 2,95 милиона случая на корона и повече от 89 600 смъртни случая Южна Африка е най-силно засегнатата страна в Африка

ББС Нюз: 

Връщаме се на позната територия - нараства загрижеността за нов вид на ковид.

Последната е най-силно мутиралата версия, открита до момента - и има толкоз дълъг лист от разновидности, че е описан от един академик като " отблъскващ ", докато различен ми сподели, че това е най-лошият вид, който са виждали.

В началото е и доказаните случаи към момента са съсредоточени най-вече в една провинция в Южна Африка, само че има подмятания, че може да са се популяризирали по-нататък.

Веднага пораждат въпроси по отношение на това какъв брой бързо се популяризира новият вид, способността му да заобикаля част от отбраната, предоставена от имунизациите и какво би трябвало да се направи по въпроса.

Има доста спекулации, само че доста малко ясни отговори.

И по този начин, какво знаем?

Вариантът се назовава B.1.1.529 и евентуално ще получи гръцко кодово име (като разновидностите Alpha и Delta) от Световната здравна организация в петък.

Освен това е необикновено мощно мутирал. Проф. Тулио де Оливейра, шефът на Центъра за епидемиологична реакция и нововъведения в Южна Африка, сподели, че има " извънредно съзвездие от разновидности “ и че е " доста друго “ от другите публикувани разновидности. 

" Този ​​вариант в действителност ни изненада, има огромен скок в еволюцията [и] доста повече разновидности, които чакахме “, сподели той.

На брифинг за медиите проф. де Оливейра сподели, че има общо 50 разновидности и повече от 30 на шиповия протеин, който е задачата на множеството ваксини и ключът, който вирусът употребява, с цел да отключи вратата към клетките на тялото ни.

Увеличавайки още повече до свързващия домейн на рецептора (това е частта от вируса, която реализира първи контакт с клетките на нашето тяло), той има 10 разновидности в съпоставяне единствено с две за разновидността Delta, който обхвана света.

Това равнище на разновидност най-вероятно идва от един пациент, който не е съумял да победи вируса.

Много разновидност не значи автоматизирано: неприятно. Важно е да се знае какво в действителност вършат тези разновидности.

Но терзанието е, че този вирус в този момент е радикално друг от оригинала, който се появи в Ухан, Китай. Това значи, че имунизациите, които са проектирани благодарение на истинския вариант, може да не са толкоз ефикасни.

Някои от разновидностите са били следени преди в други разновидности, което дава известна визия за евентуалната им роля в този вид.

Например N501Y наподобява улеснява разпространяването на коронавирус . Има и други, които затрудняват антителата да разпознават вируса и могат да създадат имунизациите по-малко ефикасни, само че има и други, които са изцяло нови.

Професор Ричард Лесълс от университета в Квазулу-Натал в Южна Африка сподели: " Те ни дават опасения, че този вирус може да има нараснала предавателна дарба, нараснала дарба да се популяризира от човек на човек, само че може също да е в положение да заобиколи елементи от имунната система. "

Имаше доста образци за разновидности, които изглеждаха страшни на хартия, само че се оказаха безполезни. Бета разновидността беше на върха на терзанията на хората при започване на годината, тъй като беше най-хубавият за отбягване на имунната система. Но в последна сметка по-бързо разпространяващата се Делта завладя света.

Проф. Рави Гупта от университета в Кеймбридж сподели: " Бета беше напълно имунно бягство и нищо друго, Delta имаше заразност и непретенциозно имунно бягство, това евентуално има и двете до високи степени. "

Научните проучвания в лабораторията ще дадат по-ясна картина, само че отговорите ще дойдат по-бързо от наблюдението на вируса в действителния свят.

Все още е рано да се вършат ясни изводи, само че към този момент има признаци, които провокират безпокойствие.

Има 77 изцяло доказани случая в провинция Гаутенг в Южна Африка, четири случая в Ботсвана и един в Хонконг (който е директно обвързван с пътешестване от Южна Африка).

Има обаче улики, че разновидността се е популяризирал още по-широко.

Този вид наподобява дава странни резултати (известни като отпадане на S-ген) в общоприетите проби и които могат да се употребяват за следене на разновидността, без да се прави цялостен генетичен разбор.

Това допуска, че 90% от случаите в Гаутенг към този момент може да са този вид и той " може към този момент да участва в множеството провинции " в Южна Африка.

Но това не ни споделя дали се популяризира по-бързо от Delta, дали е по-тежко или доколко може да избегне имунната отбрана, която идва от имунизацията.

Това също не ни споделя какъв брой добре ще се популяризира разновидността в страни с доста по-високи равнища на имунизиране от 24% от Южна Африка, която е изцяло ваксинирана , макар че огромен брой хора в страната са имали Covid ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР