Световни лидери поднесоха съболезнования за множеството жертви след блъсканица по

...
Световни лидери поднесоха съболезнования за множеството жертви след блъсканица по
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея обяви национален траур


Световни водачи сервираха съболезнования за множеството жертви след навалица по време на тържество за Хелоуин в столицата на Южна Корея, предадоха международните организации.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол разгласи народен печал и съобщи, че е било същинско злощастие сходно злополучие да се случи в сърцето на Сеул, заяви организация „ Йонхап “.

Над 100 души са умряли след навалица в Сеул за тържество за Хелоуин
Снимка: Ройтерс


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази своите най-дълбоки съболезнования и съобщи, че той и брачната половинка му скърбят дружно с корейския народ.

Германският канцлер Олаф Шолц също сервира съболезнования. "

Това е печален ден за Южна Корея ", написа той в " Туитър ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че е шокиран от броя на жертвите и изрази дълбоките си благосклонности към фамилиите и приятелите на жертвите. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола сподели, че фамилиите и приятелите на жертвите, както и на ранените, ще бъдат в мислите ѝ.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел сподели, че е " надълбоко тъжен " от нещастието в Сеул.

Над 100 души са умряли след навалица в Сеул за тържество за Хелоуин
Снимка: Ройтерс


„ От името на всички канадци адресирам най-дълбоките ни съболезнования на народа на Южна Корея след смъртоносната навалица в Сеул ", написа в " Туитър " канадският министър председател Джъстин Трюдо.

" В този доста тежък миг нашите мисли са със чиновниците на незабавните служби и всички южнокорейци ", съобщи английският министър председател Риши Сунак.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР