Световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат санкции

...
Световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат санкции
Коментари Харесай

JP Morgan, HSBC, DB и Bank of New York разобличени в схема за пране на трилиони мръсни долари

Световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат наказания и да легализират противозаконни средства за трилиони долари в интервала 1999-2007 година. Това оповестява в свое следствие американският портал " Бъз Фийд ", който се базира на материали на подразделението за битка с финансовите измами на американското Министерство на финансите.

Документите съставляват над 2 хиляди отчета за подозрителни интервенции. От " Бъз Фийд " са предали досието на Международния консорциум за журналистически следствия и до медийни организации в 88 страни.

Печалбите от смъртоносни войни с опиати, благосъстояния, присвоени от разрастващите се страни и извоюваните с труд спестявания, откраднати по лъжливи финансови схеми бяха позволени до и от тези финансови институции. Според портала управленията на финансовите институции са си затваряли очите за предизвестията на сътрудници за подозрителни дейности.

Банките са се надявали, че при разкритие ще съумеят да сключат съглашение с правораздаването, което планува единствено санкции. Въпреки това, дори и след финансови наказания, институции като " Джей Пи Морган Чейс " (JP Morgan Chase), " Ейч Ес Би Си " (HSBC), " Дойче банк " (DB) и " Банк ъв Ню Йорк " (Bank of New York) са траяли да превеждат средства на обвинени, твърди следствието.

Подозрителни заплащания са се превеждали из целия свят и в безчет промишлености, като се стартира от интернационалния спорт, през холивудските развлечения и първокласните недвижими парцели и се стигне до суши заведения за хранене. Такива заплащания се " инфилтрират " във компаниите, които вършат живота ни подобен, какъвто го познаваме - от бензина за колата ни до мюслите в купата със зърнени храни, отбелязва интернет порталът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР