Световната №5 в женския тенис Онс Жабур се класира за

...
Световната №5 в женския тенис Онс Жабур се класира за
Коментари Харесай

Онс Жабур се класира за финала на турнира в Чарлстън

Световната №5 в женския тенис Онс Жабур се класира за своя първи край през 2023-а година, откакто победи рускинята Дария Касаткина в полуфиналите на шампионата на зелен клей от сериите WTA 500 в Чарлстън, Съединени американски щати.

Тунизийката се наложи със 7:5, 7:5 в дуел, който беше пресечен за цели три часа поради дъжда, който се изля над града, ситуиран в Южна Каролина.

Мачът стартира мъчно за Жабур, която в първия сет се оказа догонваща с 2:5, когато неприятното време наложи прекъсване на играта. След завръщането си на корта финалистката от Уимбълдън и US Open излезе изцяло изменена и завоюва пет следващи гейма, с цел да затвори частта след 7:5.

Вторият сет още веднъж не стартира по проект за тунизийката, която позволи да бъде пробита още в откриващия гейм, само че бързо стигна до равенството при 2:2. Впоследствие петата в света даже поведе с 5:3 и получи късмет да сервира за успеха, само че се пропуща в решителния миг и Касаткина стигна до 5:5. Въпреки този процес Жабур още веднъж издебна своя миг и в 12-ия гейм реализира нов пробив, с който постави и точка разногласието в срещата след ново 7:5 в своя изгода.

В спор за купата Онс Жабур ще се изправи против победителката от мача сред Джесика Пегула и Белинда Бенчич.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР