Световната здравна организация засили препоръките си за носенето на предпазни

...
Световната здравна организация засили препоръките си за носенето на предпазни
Коментари Харесай

СЗО разшири указанията за носене на предпазни маски

Световната здравна организация ускори рекомендациите си за носенето на защитни маски. Организацията поучава хората, които живеят в региони с разпространяване на Covid-19 постоянно да носят маски в магазини, на работното място и в учебни заведения, където липсва съответна вентилация. Маски би трябвало да се носят и в затворени пространства с добра вентилация, в случай че не може да се съблюдава физическа отдалеченост от най-малко един метър, като включително влизат децата и учениците на 12 и повече години.

Според рекомендациите на СЗО, маски би трябвало да се носят и навън, в случай че не може да се съблюдава физическа отдалеченост, осведоми БНР. 

" Тези рекомендации са най-големите промени в постановките на СЗО за носене на маски, като уголемяват огласените през юни ", сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис.

Тя поучава да се носят маски във всички пространства на здравни институции, в това число в общи такива като заведения за хранене на самообслужване, стаи за личния състав и други

Здравните служащи могат да носят маски от вида N95, в случай че са налични, когато грижат за пациенти с Covid-19, само че единствената сигурна отбрана е прекосяване през аерозолна процедура, показва СЗО. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР