Световната здравна организация все още препоръчва на хората да не

...
Световната здравна организация все още препоръчва на хората да не
Коментари Харесай

СЗО препоръчва маските само при болни или за хората, грижещи се за болен

Световната здравна организация към момента предлага на хората да не носят маски за лице, в случай че не са заболели с Covid-19 или се грижат за някой, който е болен, съобщи Си Ен Ен.

“Няма съответни доказателства, които да подсказват, че носенето на маски от всеобщото население има някаква евентуална изгода. Всъщност има някои доказателства, които допускат противоположното с неправилното носене на маска или вярното й слагане ”, съобщи доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за незабавни случаи на опазването на здравето на СЗО, на медиен брифинг в Женева, Швейцария.

„ Съществува и казусът, че имаме голям световен дефицит “, сподели Райън за маските и други медицински консумативи. “В момента хората, които са най-застрашени от този вирус, са здравни служащи, които са изложени на вируса всяка секунда всеки ден. Мисълта, че те нямат маски, е ужасяваща. ”

Д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни болести към СЗО, също съобщи, че е значимо „ да дадем приоритет на потреблението на маски за тези, които се нуждаят най-вече от тях “, каквито са настоящите на предната линия здравни служащи.

“Не предлагаме потреблението на маски, в случай че вие сами не сте заболели и като мярка за попречване на разпространяването нататък от вас, в случай че сте заболели ”, сподели Ван Керхове.

„ Маските, които предлагаме, са за хора, които са у дома и които са заболели, както и за тези хора, които се грижат за тези хора, които са у дома и са заболели “, добави тя.

Служители на Световната здравна организация предизвестиха на брифинг за медиите предходната седмица, че в международен мащаб има “значителен дефицит ” на медицински консумативи, в това число персонални защитни средства или ЛПС, за лекарите.

“Трябва да бъде ясно ”, сподели Ван Керхове предходната седмица. “Светът е изправен пред забележителен дефицит на ЛПС за нашите служащи на предните линии – в това число маски и ръкавици, защитни костюми и и щитове за лице – и отбраната на нашите здравни служащи би трябвало да бъде главен приоритет при потреблението на този ЛПС. ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР