Световната здравна организация възобновява изпитанията на хидроксихлорохин като медикамент срещу

...
Световната здравна организация възобновява изпитанията на хидроксихлорохин като медикамент срещу
Коментари Харесай

СЗО възобнови изпитанията с хидроксихлорохин за лечение на коронавирус

Световната здравна организация възобновява тестванията на хидроксихлорохин като медикамент против COVID-19. Изпитанията бяха прекратени на 25 май поради опасения за здравето на пациентите.
Предупреждението пристигна след обява в профилираното здравно издание The Lancet, където беше поместено изследване, съгласно което използването на хидроксихлорохин покачва риска от гибел и сърдечни проблеми. Преди СЗО Франция и други страни също стопираха използването на медикамента при заболели от ковид.
Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разгласи на брифинг в интернет, че тестванията ще бъдат възобновени. Той сподели, че е " изключително угрижен " поради огнищата в Централна и Южна Америка, където болестта бързо се популяризира.
Хидроксихролохинът е препарат за лекуване на малария, като постоянно се предписва от лекари и за ревматоиден артрит и лупус. Известно е, че медикаментът може да има съществени странични резултати като мускулна уязвимост и аритмия. Многобройни екипи на лечебни заведения по света го тестват за лекуване на ковид, само че досега няма твърди доказателства, че то е ефикасно при тези случаи. През последните дни стана ясно, че американският президент Доналд Тръмп пие медикамента профилактично в опит да се защищити от заразяване с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР