Световната здравна организация - СЗО все още преглежда данните за

...
Световната здравна организация - СЗО все още преглежда данните за
Коментари Харесай

СЗО все още преразглежда ваксината Sputnik V, докато Русия твърди, че са се разбрали

Световната здравна организация - СЗО към момента преглежда данните за съветската ваксина Sputnik V като част от очакванията, че тя може да бъде утвърдена от здравната организация на Организация на обединените нации за незабавна приложимост против ковид, само че съобщи във вторник, че не следва решение, оповестява АП.

Разяснението идва, откакто през последните дни съветският здравен министър Михаил Мурашко съобщи, че административните въпроси са измежду главните усложнения в процеса на взимане на решения на СЗО по отношение на това дали да се даде незабавна приложимост на Sputnik V, както има и за половин дузина други ваксини.

Подобно утвърждение би било проява на интернационално доверие във имунизацията след непоколебим развой на обзор и би могло да проправи пътя за включването ѝ в програмата COVAX, проведена от СЗО и основни сътрудници, която доставя ваксини против COVID-19 в голям брой страни по света.

" Както при другите кандидат-ваксини, СЗО продължава да прави оценка имунизациите Sputnik V от разнообразни индустриални обекти и ще разгласява решения за техния статус на EUL (списък за незабавна употреба), когато всички данни са налични и прегледът завърши ", се споделя в изказване на СЗО. " Процесът на оценка на EUL има за цел да форсира справедливия достъп до ваксини, с цел да избави човешки животи и да сложи под надзор пандемията COVID-19.

След среща с ръководителя на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, Мурашко съобщи, че " всички бариери са отстранени " за по-нататъшен обзор на Sputnik V, представен от съветските осведомителни организации и формалната страница в Twitter на имунизацията Sputnik V.

" Днес не виждаме спънки за по-нататъшна работа и това беше доказано от Тедрос ", сподели Мурашко. " Оставаха някои административни процедури да бъдат приключени, само че въпросите не бяха свързани с самата ваксина ", сподели той.

В понеделник Мурашко добави, че " различията " със СЗО са позволени и индустриалните обекти и регистриращата компания в Русия " би трябвало да показват целия пакет документи в границите на седмица или седмица и половина и по-нататъшният развой ще стартира ".

В телефонно изявление представителят на СЗО Даниела Багози съобщи във вторник, че единствено техническата консултативна група на СЗО по описите с спешни приложимост не самият общоприет шеф на СЗО, има последната дума по отношение на това дали имунизацията получава незабавно утвърждение.

След като СЗО получи цялостното количество данни, от които се нуждае, когато се ревизират индустриалните обекти и когато се реши, че данните дават отговор на критериите на СЗО, групата може да насрочи среща за валидиране на кандидат-ваксина за листата за незабавна приложимост.

Не е избрана такава среща за Sputnik V. Следващата ваксина в дневния ред на групата е тази от индийския Bharat Biotech, която се чака да бъде разисквана този месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР