Световната здравна организация (СЗО) включи синдрома на професионалното изчерпване (бърнаут)

...
Световната здравна организация (СЗО) включи синдрома на професионалното изчерпване (бърнаут)
Коментари Харесай

СЗО включи бърнаут в Международната класификация на болестите

Световната здравна организация (СЗО) включи синдрома на професионалното привършване (бърнаут) в своята Международна подредба на заболяванията, съобщи Агенция Франс Прес.

``
реклама

Този класификатор служи за основа за сформиране на трендовете и на здравните статистики на СЗО. Списъкът е направен от здравни специалисти от целия свят. Поредната ранглиста беше призната от страните-членки на СЗО, които имат среща в Женева от 20 до 28 май в границите на Световната генерална асамблея на организацията.

Синдромът на професионалното привършване получи собствен код в класификацията - QD85. Той е разказан като продължителен стрес в работна среда, който не е бил сполучливо овладян. Той се характеризира с три детайла - възприятие на безсилие, с цинизъм и негативни усеща, свързани с работата и с намалена професионална продуктивност.

Новата подредба - CIP-11 беше призната от 72-рата Генералната асамблея на СЗО и ще влезе в действие на 1 януари 2022 година. Зависимостта от видеоигрите също беше добавена към раздела, обвързван със психологичните зависимости.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР