Световната здравна организация (СЗО) възнамерява да поиска от световната общност

...
Световната здравна организация (СЗО) възнамерява да поиска от световната общност
Коментари Харесай

СЗО ще поиска един милиард долара за борба с коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) има намерение да изиска от международната общественост да отпусне един милиард $ за финансиране на ограничения за битка с разпространяването на новия ковид до края на 2020 година, заяви Reuters, базирайки се на няколко източника.
По-рано генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус приветства дейния отговор на международната общественост на апела за финансова поддръжка за използването на антивирусния проект на СЗО. Той сподели, че до началото на април вместо 675 милиона $, нужни за битка с ковид, са събрани 677 милиона $. поддръжка. " „ И чакаме неговото продължение от страна на държавните управления, частния бранш и интернационалната общественост “, добави той.
Според източник на Reuters желаната от СЗО сума ще бъде почти един милиарда $. Според различен източник обаче сумата може да бъде " повече от един милиард $, евентуално няколко милиарда ", съобщи организация Фокус.
Коментар на СЗО по този въпрос към момента не е получен.
На 7 април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон обмисля прекъсване на вноските в бюджета на СЗО. Освен всичко друго, той сподели, че всички ограничения, подхванати от организацията в границите на битката с ковид, са неправилни. В допълнение Тръмп изрази мнение, че СЗО " постоянно е на страната на Китай ".
Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати имат намерение да преоценят финансирането на СЗО.
Анализ: Уби ли дребният вирус от Ухан огромните очаквания на Европейски Съюз за единение?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР