Световната здравна организация (СЗО) удължи режима на международно извънредно положение

...
Световната здравна организация (СЗО) удължи режима на международно извънредно положение
Коментари Харесай

Световната здравна организация удължи с 3 мeсеца извънредното положение заради COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) удължи режима на интернационално изключително състояние поради пандемията от ковид с още три месеца.
Това заяви през днешния ден комитетът на СЗО по изключителните обстановки след съвещание, извършено през вчерашния ден, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция. 

Това бе четвъртото съвещание на комитета, откакто СЗО разгласи режим на изключително състояние в международното опазване на здравето поради ковид на 30 януари. Комитетът ще бъде призован още веднъж след три месеца.

" Сегашната пандемия съставлява рецесия, каквато се случва един път на столетие, а последствията й ще се усещат през идните десетилетия. Според данните за проучване на имунитета, с които разполага СЗО, по-голямата част от популацията на Земята остава възприемчиво към този вирус, даже в регионите, които са минали тежко епидемията ", съобщи на съвещанието генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. По думите му доста въпроси са позволени, само че и доста остават без отговор.

Комитетът е предложил на Световната здравна организация да продължава да координира и активизира световните и районни организации за битка с пандемията, да оказва поддръжка на страните в битката с разпространяването на инфекцията и да спомага за ускорение на научните проучвания за изясняване на животинския източник и евентуалния естествен контейнер на ковид. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР