Световната здравна организация (СЗО) ще изпрати мисия в Китай, която

...
Световната здравна организация (СЗО) ще изпрати мисия в Китай, която
Коментари Харесай

СЗО ще проучи произхода на коронавируса в Китай

Световната здравна организация (СЗО) ще изпрати задача в Китай, която ще изследва произхода на COVID-19, само че времето на визитата към момента не е конкретизирано. Това заяви през днешния ден на брифинг шефът на СЗО за изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън.

“В момента обсъждаме /мисията/ с сътрудниците си от Китай ”, означи той. “Доколкото разбирам, към момента не е избрана съответната дата на научната задача. Но чакаме най-ранната опция за осъществяване на такава задача с присъединяване на учени от разнообразни страни. ” Целта на задачата, добави Райън, е да “разбере произхода на вируса. ” “Хубаво е да се означи позитивният сигнал от Китай, че страната е отворена към подобен метод ”, добави специалистът.

“Всички страни схващат значимостта на проучването на произхода на вируса, ” добави генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. “Защото по този метод, изучавайки произхода на вируса, можем да предотвратим появяването му в бъдеще ”.

На собствен ред Мария Ван Керхове съобщи, че една от главните задания за учените сега е „ идентифициране на междинния притежател “. Тя съобщи: “Ние приветстваме опцията да ангажираме интернационалната общественост, с цел да разберем произхода на вируса и взаимоотношението сред диви животни и хора ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР