Световната здравна организация (СЗО) се въздържа да обяви тревога заради

...
Световната здравна организация (СЗО) се въздържа да обяви тревога заради
Коментари Харесай

СЗО се въздържа да обяви световна тревога заради новия вирус

Световната здравна организация (СЗО) се въздържа да разгласи паника поради появята на смъртоносния ковид в Китай. Нейни специалисти не престават и през днешния ден съвещанието си в Женева, свикано незабавно, с цел да бъде пресечено разпространението по света на рисковата болест. Безпокойството им набъбна с наближаването на пика на всеобщото пътешестване на китайци по случай Лунната нова година, която ще настъпи на 25 януари. Това е най-голямата годишна човешка миграция в света, чиято дълготрайност е 40 дни.

Пекин заяви през днешния ден, че записаните заболели от новия вид пневмония, провокирана от ковид 2019-nCoV, е 617 души, а 17 са умряли. Най-много заболели - 444 души - има в провинция Хъбей, където са регистрирани и всичките смъртни случаи. В столицата Пекин има 14 заболели, а в Шанхай са 16. Китайските управляващи осведомиха на 31 декември СЗО за появяването на заболяването в централния град Ухан с население 11 милиона души. От през днешния ден там не се движат влакове и самолети.

Заразени с ковид има също в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Съединени американски щати. Симптомите на заболяването са хрема, кашлица, болки в гърлото и стягане в гърдите. Възможни са също главоболие и тресчица, която може да продължи няколко дни. Хората с отслабена имунна система развиват бронхит и пневмония.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР