Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че случаите на заразени с

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че случаите на заразени с
Коментари Харесай

Случаите на Ковид в света са намалели със 17% за една седмица

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че случаите на инфектирани с ковид в света са спаднали със 17 % през последната седмица спрямо миналата, в това число спад с 50 % в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Смъртните случаи в международен мащаб са спаднали със 7 %.

Седмичният епидемиологичен отчет на здравната организация на Организация на обединените нации, оповестен късно нощес, демонстрира, че разновидността Омикрон към момента е доминиращ. Почти 97 % от случаите, регистрирани от интернационална платформа за следене на вирусите, са били на новия вид, а единствено 3 % - на разновидността Делта.

Общо СЗО заяви за повече от 19 милиона случая на нови инфектирани с ковид и под 68 000 нови смъртни случаи за седмицата от 31 януари до 6 февруари. Експерти означават, че както при всички сходни преброявания същинският брой на случаите евентуално е доста по-висок.

Броят на случаите е понижен във всичките шест района, на които СЗО разделя света, с изключение на в зоната на Източното Средиземноморие, където се оповестява за скок на случаите с 36 %, най-много в Афганистан, Иран и Йордания. В Европа броят на случаите е понижен със 7 % - главно в страни като Франция и Германия, макар че страни в Източна Европа като Азербайджан, Беларус и Русия са съобщили за повишение на броя на инфектираните. В Америките броят на случаите е понижен с 36 %, като Съединени американски щати - към момента най-засегнатата от пандемията страна - са съобщили за 1,87 милиона нови случаи - спад с 50 % спрямо миналата седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР