Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че броят на новите случаи

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че броят на новите случаи
Коментари Харесай

10 процента спад на новите случаи на заразени с коронавирус в света

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че броят на новите случаи на инфектирани и умряли от ковид в света е траял да спада през последната седмица. Според СЗО новият брой от почти 3,3 милиона новозаразени и към 55 000 умряли отбелязва спад от 10 % и при двете статистики, съобщи Асошиейтед прес.

В постоянната си оценка, която здравната организация на Организация на обединените нации разгласява през вчерашния ден, тя означи, че максимален спад в случаите се следи в Близкия изток, Западнотихоокеанския район и Америките.

СЗО за първи път заяви за доста понижаване в случаите в средата на септември, когато имаше 4 милиона новозаразени и спад беше маркиран във всички райони на света. Това беше първи спад на случаите от два месеца.

СЗО заяви, че всички райони с изключение на Европа, където броят на умрелите е подобен с този от миналата седмица, и Африка, където има покачване от към 5 %, оповестяват за спад на броя на умрелите от повече от 15 %.

В Азия броят на умрелите е понижен с съвсем една четвърт. СЗО предизвести, че евентуално ще има още внезапни нараствания на случаите, защото зимата следва в северното полукълбо. Болестта се популяризира по-лесно през зимата, защото хората прекарват повече време на закрито. Също по този начин рестриктивните мерки за обществено разграничаване са в развой на намаляване в доста страни с релативно високи равнища на имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР