Световната здравна организация (СЗО) призова за спешни действия срещу маймунската

...
Световната здравна организация (СЗО) призова за спешни действия срещу маймунската
Коментари Харесай

СЗО зове: Вземете спешни мерки срещу маймунската шарка!

Световната здравна организация ( СЗО ) прикани за " незабавни дейности " против маймунската шарка в Европа след записания троент растеж на случаите за две седмици на континента, съобщи Франс прес.

В изказване районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге прикани европейските страни " да усилят напъните си пред идващите седмици и месеци, с цел да не се популяризира маймунската шарка в по-голяма географска зона ".

" Наложителни са незабавни и координирани дейности, в случай че желаеме на прескочим трапа в конкуренцията за превръщане хода на продължаващото разпространяване на това заболяване " сподели Клуге. 

Според данни на СЗО в Европа са лабораторно доказани към този момент над 4500 случая на маймунска шарка , което съставлява трикратно нарастване по отношение на средата на юни.

Клуге сподели, че броят на инфекциите в Европа съставлява близо 90 % от случаите в международен мащаб и означи, че в 31 страни в европейския район на СЗО към този момент са открити случаи на болестта, показва Асошиейтед прес.

Служителят добави, че по данни на СЗО 99 % от инфектираните са мъже, а болшинството от тези случаи са
регистрирани при хомосексуалисти, заразили се по сексуален път. Клуге сподели обаче, че в този момент към този момент има " дребен брой " случаи измежду контактните лица от семействата, в това число деца.

Повечето инфектирани оповестяват за признаци като обриви, тресчица, отмалялост, мускулни болки, гадене и настинка.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР