Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се откажат от

...
Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се откажат от
Коментари Харесай

СЗО с призив: Не въвеждайте отново карантина заради COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) прикани страните да се откажат от ново въвеждане на карантина в опит да спрат разпространяването на COVID-19, поради вероятното ѝ обществено и икономическо влияние. Това написа The Daily Telegraph, представен от организация " Фокус ".
В изявление за изданието ръководителят на звеното за изключителни заболявания на СЗО Мария ван Керхов съобщи, че карантината би трябвало да бъде сменена с „ локализирани тактики “. В същото време карантината, въведена в края на март допълнително от 100 страни, се счита от епидемиолога за мярка, която ще завоюва време за основаване на публичната здравна инфраструктура, нужна за битка с ковид.
Независимо от това Керхов добави, че икономическите, обществените и здравните вреди от карантината са „ колосални “. 
„ СЗО не предлага въвеждането на карантина, само че такава мярка трябваше да се употребява в редица страни заради скоростта на разпространяване на заболяването. Надяваме се обаче, че страните няма да би трябвало да я вкарват още веднъж “, цитира изданието думите на Керхов. 
Специалистът също по този начин счита, че през идващите шест месеца не си коства да разчитаме на основаването на „ безвредна и ефикасна “ ваксина.
Вместо това Керхов прикани страните да употребяват наличните сега принадлежности, с цел да ползват „ самостоятелен, стеснен, локализиран “ метод за ограничение на нови огнища.
„ Скоростта на научната работа в тази посока беше изключителна, в този момент имаме принадлежности, които могат да предотвратят предаването на заболяването и да спасят човешки животи “, сподели епидемиологът, визирайки ограничения като следене на контакти, огромно тестване, съоръжение на медицински заведения, физическо разграничаване и носенето на маски.
В същото време в изявлението за английския The Daily Telegraph Керхов акцентира, че всички тези ограничения би трябвало да се употребяват дружно.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР