Световната здравна организация (СЗО) призна, че са се появили доказателства,

...
Световната здравна организация (СЗО) призна, че са се появили доказателства,
Коментари Харесай

СЗО призна: Има доказателства за разпространение на Covid-19 по въздуха

Световната здравна организация (СЗО) призна, че са се " появили доказателства ", че новият ковид се популяризира по въздуха, осведоми " Ройтерс ".
 Съединени американски щати стартират евакуиране от СЗО
Съединени американски щати стартират евакуиране от СЗО

По-рано Тръмп го оповести

По-рано тази седмица учени приканиха СЗО да актуализира рекомендациите си по повод по какъв начин респиратирното заболяване се предава сред хората.

" Ние приказваме за вероятността от предаване по въздуха и разпространяване по аерозолен път като един от методите на разпространяване на Covid-19 ", разгласи водещият механически специалист на СЗО за ковид Мария ван Керкхов.

Преди здравната организация твърдеше, че вирусът най-вече се популяризира от човек на човек посредством дребни капчици от носа или устата , когато човек с ковид кашля, киха или приказва.

Но тази седмица в отворено писмо до основаната в Женева организация, оповестено в журнала Clinical Infectious Diseases, 239 учени от 32 страни разкриха доказателства, че летящи вирусни частици могат да инфектират хората след вдишването им. Тъй като тези по-малки издишани частици могат да вият из въздуха, учените приканват СЗО да актуализира рекомендациите си. Те желаят да признаят доказателствата и твърдят, че това не е офанзива по организацията, а теоретичен спор.
 СЗО предизвести: Коронавирусът не е достигнал пика си
СЗО предизвести: Коронавирусът не е достигнал пика си

Вече има 11,4 милиона случая на COVID-19 и са изгубени повече от 535 000 живота

На брифинг в Женева Бенедета Алегранци, механически началник по профилактика и надзор на инфекциозните болести към СЗО заяви, че има доказателства за в ъздушно разпространяване на ковид, само че те не са дефинитивни.

Всяка смяна в оценката СЗО може да засегне сегашния съвет да се поддържа физическа отдалеченост от 1 метър. Правителствата, които разчитат на насоките на организацията, също евентуално ще би трябвало да трансформират ограниченията за надзор на разпространяването на ковид.

Мария ван Керкхов сподели, че през идващите дни СЗО ще разгласява резюме на известното досега по какъв начин се популяризира коронавирусът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР