Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че затварянето на границите с

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че затварянето на границите с
Коментари Харесай

Затварянето на границите с Китай ще влоши нещата

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че затварянето на границите с Китай, където е огнището на новия ковид, ще е контрапродуктивно, тъй като би предиздвикало хората да пътуват незаконно, което в допълнение ще популяризира епидемията, съобщи AFP.

" Беше казано и повторено доста ясно, че рестриктивните мерки за пътешестване и търговия не се предлагат от СЗО ", акцентира Кристиан Линдмайер, представител на организацията, пред публицисти в Женева.
" Може би наподобява разумно да се каже: " Вижте, виждаме по какъв начин доближава заплаха, по тази причина да се заключим ". Но както демонстрираха други обстановки, изключително тази с ебола, когато хората желаят да пътуват, те го вършат. И в случай че формалните граници не са отворени, те ще намерят други неофициални пропускателни пунктове ", сподели представителят на СЗО.

С повишаването на паниката в света от новия вирус, който към този момент лиши живота на 213 души в Китай от появяването си в страната в края на предишния месец, Русия, Сингапур и Монголия оповестиха, че затварят границите си за пасажери, идващи от огромната азиатска страна. Така те се пробват да лимитират разпространяването на епидемията от вирусна пневмония. Линдмайер посочи, че единственият метод да се управлява кой минава границите и да се следи дали пасажерът носи белези на заразяване, е като се минава през формалните пунктове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР