Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че само носенето на маски

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че само носенето на маски
Коментари Харесай

СЗО отсече: Маските няма да победят коронавируса, няма чудодейно решение

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че единствено носенето на маски няма да е задоволително, с цел да бъде победена пандемията от новия ковид (COVID-19), който все още е предизвикал гибелта на повече от 70 000 души по света, оповестява " Франс прес ".

" Маските постоянно би трябвало да се употребяват единствено като част от изчерпателен пакет от ограничения. Няма черно-бял отговор, няма и чудодейно решение (на пандемията). Маските сами по себе си не могат да спрат пандемията COVID-19 ", акцентира генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус по време на конференция.

Въпреки това шефът на СЗО означи, че СЗО ще разгласява нови насоки за потреблението на маски за лице на публични места в поддръжка на страните, които са решили да приложат по-масовото им потребление.

" Ако се носят маски, те би трябвало да се употребяват безвредно и вярно . СЗО има инструкции по какъв начин да слагате, сваляте и изхвърляте маски. Ясно е, че в тази област има лимитирани проучвания. Ние насърчаваме страните, които обмислят да вкарат маски за популацията, да проучат тяхната успеваемост ", акцентира Гебрейесус.

Той настоя, че страните би трябвало да продължат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки инфектиран и наблюдават всички, контактували със инфектиран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР