Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че има опасност през пролетта

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че има опасност през пролетта
Коментари Харесай

СЗО предупреди за едновременно разпространение на Covid-19 и грип през пролетта

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че има заплаха напролет коронавирусът да се популяризира по едно и също време с други респираторни заболяванияи прикани страните да се приготвят, съобщи организация " Синхуа ".

Подобен сюжет е вероятен на фона на разпространяването на други респираторни болести, като грипа, които се популяризират напролет, разгласи на конференция техническият началник на СЗО за Covid-19 Мария Ван Керхов.

През последната седмица СЗО регистрира над 15 милиона случая на ковид по света- най-големият брой за 7 дни от началото на пандемията. Това се дължи на разпространяването на разновидността " Омикрон ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Седмичният брой на умрелите от ковид обаче остава релативно постоянен, на приблизително ниво от 48 000 души.

Броят на хоспитализациите нараства в множеството страни, само че не е достигнал нивото от предходни талази. Това може да се дължи на по-малко тежкия вид " Омикрон ", или на широкоразпространения имунитет от имунизация или предходно заболяване, добави генералният шеф.

" Нека бъдем наясно: въпреки че " Омикрон " предизвиква по-малко тежко заболяване от " Делта ", той остава рисков вирус, изключително за тези, които са неимунизирани ", сподели Тедрос Аданом Гебрейесус.

СЗО непрекъснато предизвестява, че огромният брой на случаите подлага здравните системи на огромно натоварване, припомня " Синхуа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР