Световната здравна организация (СЗО) предприема действия срещу разпространяването на коронавируса

...
Световната здравна организация (СЗО) предприема действия срещу разпространяването на коронавируса
Коментари Харесай

Световната здравна организация в битка срещу коронавируса в Идлиб

Световната здравна организация (СЗО) подхваща дейности против разпространението на ковид в Идлиб, където са съсредоточени хиляди бежанци, съобщи Франс прес, базирайки се на известие на организацията. Районът така и така е в плен на човешка покруса поради войната, напомня Българска телеграфна агенция.

Засега няма открит случай на Covid-19 в Сирия, където разтърсената здравна система може да не е в положение да разкрие и да отвърне на зараза, уточни представителят на СЗО Хедин Халдорсон.

Опасността от поява на вируса буди особена паника в Идлиб, където към 3 милиона души са хванати в капан. Северозападната сирийска област е обект през последните месеци на интензивни бомбардировки от силите на режима в Дамаск и съветския му съдружник. Атаките са ориентирани против последната огромна бунтовническа и джихадистка цитадела в страната.

Близо един милион души са се преселили от декември в границите на офанзивата на Дамаск в провинцията, където към препълнените лагери прииждат нови бежански макар оповестеното тези дни преустановяване на огъня.

Мишена на последните бомбардировки станаха така и така повредените от девет години война медицински инфраструктури.

СЗО не е в положение да оказва помощ на популацията от териториите, окупирани от режима, по тази причина показва, че оказва филантропична помощ на жителите в северозападните региони през турската граница. Халдорсон посочи, че организацията се е обединила с локални сътрудници и локалните санитарни управляващи. Националните медицински екипи се образоват, приготвят се лаборатории в Идлиб и Анкара, които ще бъдат снабдени с нужното за тестване и диагностика на вируса при цялостна сигурност, добави той.

Ако офанзивата бъде обновена в Идлиб, могат да бъдат сложени под въпрос напъните за предварителна защита на ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР