Световната здравна организация (СЗО) повтори предупреждението си, че новият коронавирус

...
Световната здравна организация (СЗО) повтори предупреждението си, че новият коронавирус
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Коронавирусът може да достигне до всички страни

Световната здравна организация (СЗО) повтори предизвестието си, че новият ковид може да доближи до множеството, " в случай че не и до всички страни ", оповестява " Ройтерс ".

Заразата става " все по-голяма ", посочи представителят на СЗО Кристиан Лидмайер.

Досега повече от 50 страни оповестяват за инфектирани хора с новия ковид (COVID-19).

Нигерия е първата страна в Субсахарска Африка, която заяви за инфектирани хора.

От своя страна Швейцария забрани провеждането на огромните обществени събития, както и автомобилното ревю в Женева.

Губернаторът на северната префектура Хокайдо в Япония разгласи изключително състояние поради ковид. Най-малко 66 инфектирани хора са доказани в префектурата - една от най-тежко засегнатите елементи на страната. Губернаторите умолява локалните поданици, в това число в основния град Сапоро, да си останат по домовете през уикенда. В Хокайдо живеят към 5 млн. души.

Междувременно ядосани японски родители се причислиха към смутени учители и компании, пробвайки се да намерят нови способи да живеят и работят в продължение на месец след шокиращия апел на премиера Шиндзо Абе всички учебни заведения да се затворят в опит да се спре разпространяването на ковид.

Безпрецедентният ход на Абе през вчерашния ден да помоли локалните управляващи да затворят учебните заведения значи, че учениците няма да вървят на учебно заведение от понеделник до началото на новата образователна година при започване на април.

Крутата мярка провокира остри рецензии, като здравните управляващи останаха комплицирани, а анализатори обявиха, че проектът е политически стимулиран и не е доста логичен. Местните управляващи също разкритикуваха този ход и най-малко една префектура и няколко града отхвърлиха настояването за затварянето на учебните заведения на тяхна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР