Световната здравна организация (СЗО) попари надеждите за скорошен край на

...
Световната здравна организация (СЗО) попари надеждите за скорошен край на
Коментари Харесай

COVID-19 бил елементарен вирус, но брутален в своята жестокост

 Световната здравна организация (СЗО) попари очакванията за неотдавнашен завършек на пандемията от ковид. " Можем да го наречем втора вълна, можем да го назовем втори пик, можем да го назовем както си желаеме. Ясно е обаче единствено ядно: разхлабим ли натиска, вирусът се завръща ", съобщи в Женева зам.-генералният шеф на СЗО Майкъл Райън. И добави: " Знам, че хората не желаят да го чуят, само че това е действителността ".

" Дръжте вируса под напън! "

" Този вирус е жесток. Брутален в своята простота, жесток в своята свирепост. Но няма мозък ", съобщи още специалистът. Затова, съгласно него, индивидът би трябвало да е в положение да го надхитри. " Но сега явно не вършим добра работа ", сподели Райън и насочи следния призив към страните в Европа, които означават внезапно повишаване на болестите: " Към страните в Европа се обръщаме с този зов: Дръжте вируса под напън! ".

Над 20 милиона инфектирани, над 730 000 жертви

Междувременно бе обявено, че броят на инфектираните с ковид по целия свят към този момент надвишава 20 милиона, като единствено през последните три седмици тази численост се е покачила с цели 5 милиона. Жертвите са над 730 000, само че се допуска, че действителният брой е още по-висок. Най-засегнати са Съединени американски щати, Бразилия и Индия. Но и в Русия, Южна Африка и Мексико пандемията към момента се популяризира прекомерно бързо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР