Световната здравна организация (СЗО) определи като “нисък риска за здравето

...
Световната здравна организация (СЗО) определи като “нисък риска за здравето
Коментари Харесай

Рискът за здравето от пластмасата в питейната вода е нисък

Световната здравна организация (СЗО) дефинира като “нисък ” риска за здравето от микропластмасата в питейната вода, оповестява Ройтерс.

Сегашното равнище на дребните частици пластмаса в питейната вода не заплашват потребителите, споделя СЗО, само че добавя, че са нужни спомагателни проучвания по тематиката.

Откриването на дребни частици пластмаса в питейната и бутилираната вода провокира огромен звук в медиите, само че организацията на Организация на обединените нации не открива непосредствено отражение върху индивида.

Според проучването, пластмасата в бутилираната вода най-често попада в нея посредством технологията на бутилиране, изключително при завиването на пластмасовата капачка.

“Водещото обръщение е, че потребителите на питейна вода по света, въз основата на нашата оценка, могат да са спокойни, че риска за здравето им е невисок. ”, сподели Брус Гордън от отдела за социална сигурност на СЗО.

Изследването на организацията посочило, че множеството частици пластмаса в питейната и бутилираната вода са по-големи от 150 микрометра. Това значи, че те не минават през стените на червата и се изхвърлят от организма посредством храносмилателната система.

Ако има по-малки частици от 150 микрометра, те биха минали през стените на червата и биха се отсрочили в други органи.

От СЗО признават, че нямат задоволително информация дали това се случва и какви са възможните последствия от него.

Алис Хортън, откривател на микропластмасите от Англия споделя, че не би трябвало да се не помни, че хората са изложени на микропластмаси на доста места и по доста способи в своето всекидневие и питейната вода е единствено един от тях. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР