Световната здравна организация (СЗО) оповести, че ежедневно в света се

...
Световната здравна организация (СЗО) оповести, че ежедневно в света се
Коментари Харесай

СЗО: Ежедневно в света се регистрират над 1 милион нови случая на полово предавани инфекции

Световната здравна организация (СЗО) оповести, че всекидневно в света се записват над 1 милион нови случая на инфекции, излъчени по сексуален път, оповестиха международните осведомителни организации.

СЗО предложи да се употребяват презервативи, с цел да се спре разпространяването им.

Новият отчет на СЗО концентрира вниманието върху четирите най-разпространени инфекции измежду хората на възраст сред 15 и 49 години - хламидиоза, гонорея, сифилис и трихомониаза, предава Българска телеграфна агенция.

Статистически данни на СЗО за 2016 година сочат, че годишно в света се записват над 376 милиона нови случая на четирите заболявания. При това броят им не е намалял спрямо 2012 година

Данните демонстрират, че през 2016 година е имало 127 милиона нови случая на хламидиоза, 87 милиона - на гонорея, 6,3 милиона - на сифилис и 156 милиона - на трихомониаза. Четирите заболявания се предават по време на беззащитен секс, само че е допустимо някои от тях да бъдат предадени по време на бременност или раждане.

Сифилисът може да бъде предаден при контакт със инфектирана кръв. Ако не бъдат диагностицирани и лекувани в точния момент, те могат да провокират съществени затруднения за дълъг интервал, като неврологични и сърдечносъдови заболявания, неплодородие, извънматочна бременност, спонтанни аборти и да усилят също риска от заразяване с ХИВ. Сифилисът е станал причина за към 200 000 мъртви раждания през 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР