Световната здравна организация (СЗО) одобри за спешна употреба ваксина срещу

...
Световната здравна организация (СЗО) одобри за спешна употреба ваксина срещу
Коментари Харесай

СЗО одобри за спешна употреба още една ваксина срещу коронавирус

Световната здравна организация (СЗО) утвърди за незабавна приложимост ваксина против ковид на британско-шведската компания AstraZeneca, пусната по лиценз взаимно на Аржентина и Мексико.

Ваксината на AstraZeneca се създава от аржентинската фармацевтична компания mAbxience, а мексиканската Laboratorios Liomont дава отговор за пакетирането на лекарството. Ваксината към този момент се употребява в няколко страни от Латинска Америка и Карибския басейн. Включването в листата на СЗО проправя пътя за доставката ѝ отвън района, както и за разпространяването ѝ посредством интернационалния механизъм COVAX.

Панамериканската здравна организация (PAHO) заяви на страницата си в Twitter през вчерашния ден, че това е първото лечебно средство против ковид, създадено в Латинска Америка, което е утвърдено от СЗО. " Радваме се на интернационалната поддръжка за първата ваксина против COVID-19, създадена в Латинска Америка.

Включването ѝ в листата на СЗО с ваксини за незабавна приложимост ще усили наличността на ваксини по време на пандемия ", се споделя в изказване на PAHO, съобщи БГНЕС. Кариса Етиен, неин шеф, назовава решението на СЗО " значим стадий за Латинска Америка, който акцентира смисъла на прехвърлянето на технологии за увеличение на наличността на качествени ваксини против коронавируси в района ". " Международната поддръжка от СЗО демонстрира, че Латинска Америка и Карибският басейн могат да допринесат за световното доставяне с ваксини, което е от основно значение за превъзмогване на съществуващите разлики в достъпа до имунизация ", сподели Етиен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР