Световната здравна организация (СЗО) очаква следващата седмица броят на починалите

...
Световната здравна организация (СЗО) очаква следващата седмица броят на починалите
Коментари Харесай

СЗО очаква броят на починалите от Covid-19 следващата седмица да достигне половин милион

Световната здравна организация (СЗО) чака идната седмица броят на умрелите от Ковид-19 да доближи половин милион души от началото на пандемията, а броят на инфектираните - 10 милиона души. Това съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус пред комисията на Европейския парламент по околната среда, публичното здраве и сигурността на храните, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че до момента инфектираните по света са 9,2 милиона, а жертвите са съвсем 480 хиляди. В Европа ситуацията се усъвършенства, за разлика от останалата част от света, добави шефът на СЗО.

По неговите думи последствията от пандемията ще се усещат дълги години, по тази причина е належащо отсега нататък страните да отделят най-малко по един % от брутния си вътрешен артикул за опазване на здравето. Днес плащаме неведнъж сметката за спестените здравни разноски и безразличието към положението на околната среда, съобщи той.

Аданом Гебрейесус прикани за ускорено прекосяване към чиста сила, с цел да се усъвършенства положението на въздуха. Той настоя да бъдат прекъснати дотациите за изкопаемите горива.

Не можем да се върнем към предходния живот, би трябвало да създадем нова нормалност, съобщи той. По неговите думи ограниченията за проучване, уединяване и следене на болните и инфектираните до момента работят и по тази причина използването им следва да продължи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР