Световната здравна организация (СЗО) обяви международна спешна ситуация - тоест

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви международна спешна ситуация - тоест
Коментари Харесай

СЗО обяви глобална здравна заплаха заради коронавируса от Китай

Световната здравна организация (СЗО) разгласи интернационална незабавна обстановка - т.е. изключително състояние - поради ковид от Китай. Това е рядко употребявано означение на риска в света, което цели да докара до усъвършенствана интернационална съгласуваност при справяне с заболяването, съобщи "Франс прес ".

До момента оповестените жертви на вируса са към 170 - всичките в Китай, а над 8000 души в близо 20 страни, са доказано инфектирани.

Решението за оптималната степен на паника бе взето след първите доказани случаи на предаване на вируса сред хора отвън Китай. През деня в четвъртък стана ясно, че в Съединени американски щати е открит подобен случай.

Жена на 60 години, която се е заразила с вируса в Китай, е заразила брачна половинка си, откакто се върнала в Чикаго.

Китайските управляващи оповестиха преди към седмица, че болестта се предава от човек на човек, също така вирусът поразява даже в случай че инфектираният още няма признаци на заболяването.

Във Франция беше доказан шести случай на болестта. Става въпрос за доктор, който е контактувал с човек, за който след това в Азия било открито, че е инфектиран.

Съмнения за инфектиран с рисковия вирус има и в Солун, заяви "Катамерини ".

От здравното министерство оповестиха в четвъртък, че в България към този момент са пристигнали поръчаните проби за определяне на вируса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР