Световната здравна организация (СЗО) обяви извънредна ситуация от международен мащаб

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви извънредна ситуация от международен мащаб
Коментари Харесай

СЗО обяви тревога в глобален мащаб заради ебола

Световната здравна организация (СЗО) разгласи " изключителна обстановка от интернационален мащаб " поради новия гърмеж на хеморагичната тресчица ебола, съобщи БГНЕС.
Ситуацията в Демократична република Конго към този момент е толкоз сериозна, че не може да се смята за вътрешен проблем.
Директорът на СЗО разгласи, че е приел рекомендациите на комисия от интернационалните специалисти, които желаят ограничаващи заповеди за пътуването и търговията в ДР Конго. Експертите предлагат да не се позволяват жители на африканската страна до летища и пристанища, в случай че не е осъществен мониторинг на здравословното им положение.
Новият взрив на вирусната хеморагична тресчица ебола умъртви към този момент над 1600 души в ДР Конго. Три жертви на заболяването бяха регистрирани в Уганда, като се допуска, че болестта е донесена от хора, пресекли границата с ДР Конго. Границата минава през две огромни езера и риболовците в региона я пресичат, с цел да продават улова си където преценяват, че е по-изгодно.
Откакто съществува СЗО, това е едвам петото оповестяване на опасност от интернационален мащаб. Миналият месец мярката се обсъждаше, само че специалистите решиха, че няма потребност от нея. Смята се, че разпростирането на болестта в относително огромния конгоански град Гома е трансформирало обстановката доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР