Световната здравна организация (СЗО) обяви, че пандемията се забавя на

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви, че пандемията се забавя на
Коментари Харесай

СЗО отчита забавяне на коронавируса в световен мащаб

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че пандемията се забавя на множеството места, в това число в двете Америки, които са епицентър на болестта през последните два месеца.

През седмицата от 17 до 23 август СЗО е записала над 1,7 милиона нови случаи на заразяване, което е понижение с 5%, оповестява “Сега “. Смъртните случаи за същия интервал са 39 000, което спад от 12% по отношение на седмицата от 10 до 16 август.

Намаление на случаите има във всички райони, с изключение на Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие. В момента множеството страни от Западна Европа отбелязва нарастване на случаите, до момента в който вирусът леко отстъпва в Източна Европа.

Северна и Южна Америка остават най-засегнати от пандемията. Близо половината от новите случаи и 62% от умрелите през предходната седмица са регистрани в тези два района.

В същото време двата континента бележат и най-рязък спад в епидемията - 11% по-малко новозаразени и 17% по-малко умряли. Наблюдава се закъснение в разпространяването на вируса в Съединени американски щати и Бразилия, които са двете най-засегнати страни в света до този миг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР