Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва поставянето на трета доза

...
Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва поставянето на трета доза
Коментари Харесай

СЗО: Не се препоръчва трета доза ваксина срещу COVID-19 към момента

 Световната здравна организация (СЗО) не предлага слагането на трета доза ваксина против COVID-19, защото сега няма задоволително научни данни за успеваемостта на сходно деяние.

Това заяви Кейт О`Брайън, началник на отдела за имунизация на СЗО, по време на сесия с въпроси и отговори, излъчена в Туитър в сряда.

" Към момента нямаме задоволително информация, с цел да се направи рекомендация по този въпрос. В тази връзка СЗО не предлага бустерни дози за никоя от имунизациите ", съобщи О`Брайън.

Тя напомни, че се организират интензивни проучвания във връзка с използването на трета имунизация.

" Знаем, че някои страни са почнали да предлагат бустерни дози и призоваваме всички страни да базират дейностите си на данни ", акцентира О`Брайън.

По нейните думи СЗО има намерение да " следи доста деликатно " този въпрос.

Ако все в дадена страна се вземе решение за използване на " бустерни дози ", то би трябвало да се прави " за лимитирана група хора " като хората в преклонна възраст, които са в най-голям риск от коронавирусната зараза.

СЗО сега прави оценка какъв брой дълго трае имунитетът след използване на другите ваксини и в каква степен те са ефикасни против другите разновидности на ковид. Евентуална рекомендация за " бустерни дози " може да се направи едвам откакто тази оценка е подготвена, разясни О`Брайън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР