Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва пълно национално затваряне, но

...
Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва пълно национално затваряне, но
Коментари Харесай

СЗО в България не препоръчва пълен локдаун, а спазване на мерки


Световната здравна организация ( СЗО) не предлага цялостно национално затваряне, само че би трябвало да има ограничавания в съответни сфери - като питейни заведения и заведения за хранене .

Пълното национално затваряне може да има съществени последици за психологичното здраве на хората, а медицината няма да може да помогне на хората, които умрат от инсилт. За това предизвести представителят на СЗО в България Скендер Сила в утринния блок на Българска национална телевизия.

, тогава управляващите би трябвало да вземат решения . СЗО не може да взема решение вместо националните държавни управления, само че цялостното затваряне е последната мярка , предизвести Сила.
 България е с едни от най-либералните анти-COVID ограничения в Европа и Америка
България е с едни от най-либералните анти-COVID ограничения в Европа и Америка

В Европейски Съюз единствено Естония и Словения са с по-леки ограничения...

Той акцентира, че обстановката в България е още по-трудна . СЗО даде инструкции на страните за потребността от това да се усили тестването, следенето на контактите, карантирането и изолацията. Пандемията от ковид е огромно предизвикателство.

В момента в Европа обстановката е сериозна и в доста страни се усилва броят на леглата, интензивните отделения са претрупани и виждаме освен нарастването на случаите, само че и броя на умрелите, изясни Сила.

Скендер Сила настоя за повече увеличение на инфомираността на популацията . През тези месеци би трябвало да бъдем доста деликатни, с цел да спасим колкото се може повече човешки животи . В момента смърността е три пъти по-висока - това не са анонимни хора и всички би трябвало да вземат ограничения, с цел да се преодолее пандемията. Заедно можем да повлияем върху позитивна посока, безапелационен бе Сила.

По думите му страните с нападателни ограничения, които ангажираха и обществеността, триумфът им е по-добър . Ние не сме в положение да посочваме с пръст и да упрекваме, само че всеки има своята роля. Красивите момчета и девойки в България са доста динамични, те пътуват, само че би трябвало да внимават, когато посещават своите баба и дядо, прикани Скендер Сила.

Не можем да направляваме държанието на хората в домовете, само че би трябвало да ограничим визитите при родственици , тъй като можем да ги заразим, посочи той.

Той изясни, че хората имат право да стачкуват , само че СЗО дава ясни инструкции със съблюдаване на отдалеченост и защитни маски . Протестите могат да се окажат супервъзможност за разпространение на вируса и да се влошат нещата в допълнение, предизвести Сила.

СЗО предлага ПСР пробата да се употребява за диагностични цели, тъй като е най-ефективен . В България има доста положителни експерти в Националния център по заразни и паразитни заболявания, като могат да обяснят по какъв начин се употребяват бързите антигенните проби.
 Всеки трети смъртен случай у нас - поради ковид
Всеки трети смъртен случай у нас - поради ковид

5000 живота е можело да бъдат избавени при по-строги ограничения през лятото

Не можем да използван практиката от други страни - икономическите условия са разнообразни, навиците на хората са разнообразни , изясни Скендер Сила.

Според него има доста обещаващи резултати в областта на имунизацията за COVID-19 с триумф над 95% . Все още имунизацията не е налице, с цел да се извърши всеобща имунизация, само че до момента в който това стане би трябвало да се ползват ограничения, настоя Сила. Той чака имунизацията против ковид да бъде налична в края на март следващата година, само че няма да бъде налична за всички .

Със сигурност имунизацията ще помогне в доста огромна степен да се види краят на пандемията. От средата на 2021 година и по-нататък напъните ще продължат, с цел да няма огромно разпространяване на вируса, уточни Сила.

Скендер Сила недоумява за какво лекарите предписват антибиотици на пациентите, когато не са нужни . За това СЗО не желае пандемията от COVID-19 да сътвори други произшествия за публичното здраве. Лятото и идната зима ще бъдат доста по-леки и лесни, само че актуалната зима ще бъде най-тежка . Кога обаче ще бъде краят на пандемията не се знае , приключи Скендер Сила.
 Обмислят пазаруването на хладилници за имунизациите против COVID-19
Обмислят пазаруването на хладилници за имунизациите против COVID-19

Доц. Ангел Кунчев разясни, че все още нито една ваксина не е получила утвърждение от Европейската организация по лекарства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР