Световната здравна организация (СЗО) изрази загриженост относно рязко растящия брой

...
Световната здравна организация (СЗО) изрази загриженост относно рязко растящия брой
Коментари Харесай

СЗО призова за по-малко раждания с цезарово сечение

Световната здравна организация (СЗО) изрази угриженост по отношение на внезапно растящия брой на ражданията с цезарово сечение, без нужните медицински индикатори за осъществяване на интервенцията, оповестява Българска телеграфна агенция.

По данни на интернационалната организация през последните години в някои страни от Югоизточна Европа броят на ражданията с цезарово сечение се е нараснал с близо 50 %. Науката не разполага с никакви доказателства по отношение на наложилото се разбиране, че когато сходни процедури надвишат 10 % от ражданията, се снижава детската смъртност.

СЗО предизвестява, че милиони дами се подлагат на риск при раждане с цезарово сечение, което не се постанова от медицински фактори.

По данни на организацията упоменатата интервенция носи негативни последици за майката и за новороденото. При родилката след интервенцията се усилват рисковете от помятания при последващи бременности. Що се касае до бебетата, цезаровото сечение е обвързвано с нараснал риск от хоспитализация в отделенията за интензивна терапия на новородените, с нараснал риск от астма и затлъстяване, предизвестяват медицинските специалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР