Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от ускореното разпространение на

...
Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойство от ускореното разпространение на
Коментари Харесай

СЗО: Обезпокоени сме, болестта в Африка се ускорява

 Световната здравна организация (СЗО) изрази безпокойствие от ускореното разпространяване на епидемията от Ковид-19 на африканския континент, който до момента беше релативно пощаден, предадоха Франс прес и ДПА.

Макар случаите в някои страни към момента да са малко, темпът, с който пораства броят на заболелите, през последната седмица беше доста висок, съобщи на конференция водещият специалист на СЗО за изключителни обстановки Майк Райън. Той сподели, че в Намибия нарастването е с 69 на 100, в Ботсвана - с 66 на 100, с 57 на 100 в Замбия и с 50 на 100 в Мадагаскар.

" В момента съм доста смутен, че започваме да следим ускорение на заболяването в Африка, и би трябвало да приемем това доста съществено ", акцентира той. Много от тези страни се намират в несигурно положение или дълготраен спор, добави Райън, предава Българска телеграфна агенция.

С над 360 000 случая на Ковид-19 и над 5000 жертви Република Южна Африка беше най-тежко засегнатата страна в Африка. Райън обаче уточни, че нарастването от към 30 на 100 в Южна Африка предходната седмица е било доста огромно като безспорни стойности, само че по-бавно в сравнение с в други страни в района. Първоначално коронавирусът засегна по-богатите общности в Южна Африка, само че към този момент се е открил в по-бедните и провинциални региони, добави специалистът.

" За страдание Южна Африка може да е предвестител " на това, което следва в останалата част на континента, акцентира Райън.

По днешни данни на Агенция Франс Прес от публични източници в Африка досега са регистрирани над 15 160 смъртни случая, свързани с ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР